Известие

Collapse
No announcement yet.

Вместимост на резервоар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вместимост на резервоар

Та случаят е следния. Изхабих почти всичкото гориво в резервоара. Спирам на бензиностанця и казвам на човека да я напълни до горе. Останах изумен когато количеството от колонката надхвърли 69 литра гориво. Някой може ли да обясни, защо така се е получило при вместимост на резервоара 63литра. Цели 6литра при положение ,че съм имал някакво остатъчно гориво в резервоара. Така излиза ,че е 70литров на 156 резервоара. Възможно ли е?
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Ако е напълнил до капачката е възможно да е побрала 3-4 литра отгоре.. + допустимата грешка за колконките... да кажем че се докарват до 68-9... та възможно си е.
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
      Ако е напълнил до капачката е възможно да е побрала 3-4 литра отгоре.. + допустимата грешка за колконките... да кажем че се докарват до 68-9... та възможно си е.
      Хм, странна работа , не беше и до капачката, защото пистолета щракна 1път и аз казах на човека да спре .
      sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

хахах просто са те метнали
        По-добре повече там не зареждай.
        2-3 литра ако искаш да прелей може да има повече, но толкова не
        ПРосто някой пистолети ги правят повече въздух да духат, от колкото гориво
        156 TS
        ex. Spider TS

Comment

По-добре незареждай на тази колонка.Показва повече отколкото трябва.
          АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
          http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Сега да споделя и аз моя експеримент...Тъй като аз не вярвам вече на никоя колонка си напълних 3 туби метални по 20 л и 1 пластмасова 10л...Карах я когато вече стана точно на червената чертичка, т.е. почти няма нищо...
            Та взехме да наливаме 3-те туби си взелнаха без проблем и си казах явно се напълни, защото предполагам че са останали около 1-2л., т.е. вече станаха 61-62 л., та взехме да наливаме 10 литровата туба...Та след около 8 л. преля през капачката...
            Извод: колкото и изумен да съм резервоара събира около 70л до капачката с преливане...
            Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 14:51.
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Сега да споделя и аз моя експеримент...Тъй като аз не вярвам вече на никоя колонка си напълних 3 туби метални по 20 л и 1 пластмасова 10л...Карах я когато вече стана точно на червената чертичка, т.е. почти няма нищо...
              Та взехме да наливаме 3-те туби си взелнаха без проблем и си казах явно се напълни, защото предполагам че са останали около 1-2л., т.е. вече станаха 61-62 л., та взехме да наливаме 10 литровата туба...Та след около 8 л. преля през капачката...
              Извод: колкото и изумен да съм резервоара събира около 70л до капачката с преливане...

Значи проблема не е само в моя телевизор.
              Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени. Не че е изключено и при тях да има мошенници, но при големите вериги бензиностанци мисля ,че вероятноста е малка. Възможно е този остатък от 7литра да е предвиден за разширение на парите или нещо подобно. И сигурно не е добре да се зарежда до капачката.
              Last edited by Galeano; d.m.y г., 17:47.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени.
                Никакъв не е проблема даже....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                  Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени. Не че е изключено и при тях да има мошенници, но при големите вериги бензиностанци мисля ,че вероятноста е малка. Възможно е този остатък от 7литра да е предвиден за разширение на парите или нещо подобно. И сигурно не е добре да се зарежда до капачката.
                  156-цата събира близо 70 литра - това е факт. Веднъж след светване на резервата карах още 90 км - предполагам че е била почти празна.
                  Ама последните 5-6 литра трябва да се наливат мноооого бавно и да се изчаква, заради пяната. Ако пълниш бързо, пяната изключва пистолета на около 63-64 литра. Хем в резервоара винаги има останали поне 1-2 литра.

Това съм го установил на колонка на ЕКО на бул. Вапцаров - а там колонките са точни. Веднъж пълних една чисто нова германска туба 5 литра и колонката отсече точно 5 литра.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Е добре де, веднъж ходих на път и после карах малко в града, карах 100км на светеща лампичка, и след това догоре и ми наляха точно 60 литра! Колко е тая резерва? За 100км има със сигорност!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Е добре де, веднъж ходих на път и после карах малко в града, карах 100км на светеща лампичка, и след това догоре и ми наляха точно 60 литра! Колко е тая резерва? За 100км има със сигорност!
                      Щом светне лампичкат има 7л. в резервоара.
                      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Е значи моя резервоар си събира точно 63 литра, ако е почти празен!
                        Максималното което съм субирал на 100 и няколко км от светещата лампа е 61-62 литра!
                        sigpic

Comment

Резервоарът,може да събере и 100 литра,но само на теория.Има и други теми ,в които е писано,как някой е зареждал с туби,кофи,бензиноколонки,бутилки от минерална вода и прочие.Има си средства за измерване,както примерно 1 ракия е 100 грама(да,ама не),слагаш количеството в мерилката и то е много по малко,при 63 литра "грешката" се умножава.Така,че,който е зареждал гориво,без да го е измерил с необходимото средство,моля да не пише по темата,защото само обърква останалите колеги.
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Какво ще да е това средство?
                            Моят принцип когато зареждам гориво е като светне лампата карам някакви км и после пълня догоре и никога ама никога не съм пълнил повече от 61-62 литра. Зареждам все на едно и също място, винаги изминавам едни км!
                            sigpic

Comment

Моят принцип когато зареждам гориво е като светне лампата карам някакви км и после пълня догоре и никога ама никога не съм пълнил повече от 61-62 литра. Зареждам все на едно и също място, винаги изминавам едни км![/QUOTE]

И аз така само,че като ми светне карам 10'а км. и след това зареждам до горе и до сега не е побирала повече 54 55 литри айде 56 там някаде,е вярно не я клатя и млатя - пълня до гърло.
                              Не помня вече кой колега ще цитирам - май май две еднакви алфи няма
                              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                              X